Van Gogh Museum

Het Van Gogh Museum in Amsterdam heeft de grootste verzameling werken van Van Gogh ter wereld. Ruim 200 schilderijen, 500 tekeningen en 750 brieven van Van Gogh zijn te zien, waaronder Zonnebloemen, De aardappeleters, Tuin met geliefden, De slaapkamer en ook zijn beroemde Zelfportretten.

Het museum vertelt het verhaal van de wereldberoemde Nederlandse schilder. Bezoekers volgen zijn ontwikkeling en kunnen zijn werken vergelijken met dat van andere kunstenaars uit zijn tijd. Van Gogh experimenteerde veel en was een veelzijdig kunstenaar die een eigen bijdrage heeft geleverd aan de moderne kunst. Nog steeds is hij een inspirator voor nieuwe generaties. Het Van Gogh Museum heeft als missie om een divers publiek te inspireren met het leven en werk van Vincent van Gogh en zijn tijd.

Van Gogh experimenteerde veel en was een veelzijdig kunstenaar die een eigen bijdrage heeft geleverd aan de moderne kunst. Nog steeds is hij een inspirator voor nieuwe generaties. Het Van Gogh Museum wil zijn leven en werk daarom toegankelijk maken voor zoveel mogelijk mensen, met als doel om hen te verrijken en te inspireren.

In september 2015 opende de spectaculaire, nieuwe glazen entree van het museum, gelegen aan het Museumplein.

VIP-KAART
Met de VriendenLoterij VIP-KAART heeft u gratis toegang tot dit museum. Bij tijdelijke tentoonstellingen kan een toeslag worden gevraagd. Benieuwd naar de overige voordelen van de VIP-KAART? Kijk op www.vriendenloterij.nl/vipkaart.

U ontvangt de VIP-KAART automatisch als u deelnemer wordt in de VriendenLoterij. De kaart is geldig zolang u meespeelt. Meer informatie over de VriendenLoterij kunt u vinden op: www.vriendenloterij.nl.

Bekijk de website