Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid

Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid is het instituut voor mediacultuur. In het museum van Beeld en Geluid worden ontwikkelingen rondom mens, media en maatschappij van heden, verleden en toekomst getoond vanuit mediahistorisch perspectief. Dit doet Beeld en Geluid aan de hand van zijn dagelijks groeiende audiovisuele collectie, actuele expertise van de media en netwerk onder mediaprofessionals. Beeld en Geluid laat zien hoe media zich hebben ontwikkeld in de (recente) geschiedenis, volgt actuele ontwikkelingen en reageert op nieuwe mediafenomenen. Het instituut benadrukt hiermee het belang en de betekenis van pluriforme en onafhankelijke media.

Nieuw mediamuseum
Het museum is sinds eind oktober 2020 gesloten voor een grootste verbouwing. De media zijn fundamenteel veranderd en Beeld en Geluid beweegt met deze ontwikkelingen mee. Er wordt gewerkt aan een compleet vernieuwd en hypermodern museum dat medio 2022 opent. Een museum waarin je als bezoeker door middel van een gepersonaliseerde reis wordt meegenomen in jouw eigen leven in media en dat laat ervaren wat jij kunt doen met media, wat media doen met jou, en met de maatschappij.

Tijdens de grote vernieuwing van het museum blijft Beeld en Geluid toegankelijk als archief voor onderwijs en evenementen. Tussen november 2020 en medio 2022 organiseert Beeld en Geluid diverse activiteiten in het gebouw, online en op andere locaties in het land zoals in Beeld en Geluid Den Haag.

Samenwerking VriendenLoterij
Het Nederlands Instituut voor Beeld en geluid ontvangt een jaarlijkse bijdrage van € 300.00. Daarnaast ontving het museum in 2020 een bedrag van € 159.428, dat bij elkaar is gespeeld door deelnemers die speciaal voor Beeld en Geluid meespelen. De loterij steunde in 2020 de ontwikkeling van het nieuwe mediamuseum bovendien met een extra bijdrage van € 1 miljoen.

VIP-KAART
Met de VriendenLoterij VIP-KAART heeft u gratis toegang tot dit museum. Bij tijdelijke tentoonstellingen kan een toeslag worden gevraagd. Benieuwd naar de overige voordelen van de VIP-KAART? Kijk op www.vriendenloterij.nl/vipkaart.

U ontvangt de VIP-KAART automatisch als u deelnemer wordt in de VriendenLoterij. De kaart is geldig zolang u meespeelt. Meer informatie over de VriendenLoterij kunt u vinden op: www.vriendenloterij.nl.

Bekijk de website