Albert Verlinde spreekt kunstexperts

In de podcast Topstukken interviewt Albert Verlinde experts van culturele instellingen die door de loterij worden gesteund. Albert, ambassadeur van de VriendenLoterij, ondervraagt de gasten over hun favoriete topstuk. Wat maakt het zo bijzonder en wat is het verhaal erachter?

De afleveringen van Topstukken zijn voor iedereen (kosteloos) te beluisteren. Op deze site en via alle reguliere podcast-apps zoals Spotify en Apple Podcasts. Niks missen? Abonneer dan op de podcast in één van deze apps.

Historie VriendenLoterij
Op initiatief van Humanitas is in 1989 de VriendenLoterij opgericht. Samen met de Nationale Postcode Loterij valt de loterij onder de Holding Nationale Goede Doelen Loterijen N.V. Tot september 2021 viel ook de BankGiro Loterij hieronder. Vanaf 16 augustus 2021 hebben de BankGiro Loterij en de VriendenLoterij hun krachten gebundeld en zijn samen verdergegaan onder de naam VriendenLoterij. De VriendenLoterij maakt zich sterk voor alle organisaties die het leven mooier maken door zich in te zetten voor het behoud van het cultureel erfgoed en het welzijn van mensen. Denk aan de monumenten in de buurt, het theater waar u graag komt of de plaatselijke sportvereniging. Voor het restaureren van Hollandse meesters of het opknappen van de sportclub.

De Goede Doelen Loterijen zijn samen met de loterijen in het Verenigd Koninkrijk, Zweden, Duitsland en Noorwegen de op één na grootste private geldgever aan goede doelen ter wereld.

Cultuur sport en welzijn in Nederland
Dankzij onze deelnemers kon de VriendenLoterij sinds 1989 ruim 1 miljard euro schenken aan organisaties, clubs en verenigingen die zich inzetten voor cultuur, sport en welzijn in Nederland. Deze grootse steun is alleen mogelijk dankzij alle trouwe deelnemers die maandelijks meespelen.

www.topstukkendepodcast.nl