Albert Verlinde spreekt kunstexperts

Samen met Albert Verlinde heeft de loterij de podcast ‘Topstukken’ ontwikkeld. Curatoren en andere experts delen met Albert Verlinde de bijzondere verhalen die schuilgaan achter hun ‘topstukken’. Albert Verlinde: “Als groot cultuurliefhebber vind ik het verdrietig dat veel van de prachtige cultuur in ons land maandenlang niet toegankelijk is. Ik hoop dat we via deze podcast iedereen in Nederland kunnen blijven inspireren.” Luister hier alle afleveringen.

Loterij helpt cultuur toegankelijk te houden
De BankGiro Loterij steunt sinds 1961 organisaties die werken aan cultuur en behoud van cultureel erfgoed in Nederland. Dit doet de loterij vanuit de overtuiging dat cultuur kwetsbaar is en bescherming verdient. Dankzij de deelnemers kan de loterij jaarlijks een financiële bijdrage doen. Dit jaar ging er 84,3 miljoen euro naar 77 culturele organisaties. “Door deze crisis is dat relevanter dan ooit,” zegt Geert Friebel, Hoofd Marketing & Partnerships BankGiro Loterij. “Toen duidelijk werd hoe zwaar dit de culturele sector treft, zijn wij meteen gaan nadenken hoe wij onder deze ongekende omstandigheden instellingen extra kunnen helpen. Hopelijk biedt deze podcast wat extra steun om toegankelijk te blijven en mensen te blijven inspireren.”

Over de BankGiro Loterij – de cultuurloterij van Nederland  
De BankGiro Loterij is de cultuurloterij van Nederland. Minimaal 40 procent van de opbrengst schenkt de loterij aan cultuur in Nederland. Maandelijks spelen 700.000 deelnemers mee met de BankGiro Loterij. Zij maken elke maand kans op meer dan honderdduizend prijzen en dragen met een deel van hun lotprijs bij aan alle vormen van cultuur in Nederland: van molens tot concerten en van festivals tot musea. Dankzij de deelnemers kan de BankGiro Loterij in 2020 een recordbedrag van ruim 84,3 miljoen euro verdelen onder 77 culturele organisaties. Sinds 1998 kon de BankGiro Loterij dankzij haar deelnemers ruim 1 miljard euro bijdragen aan cultuur in Nederland.  

De BankGiro Loterij is met de Nationale Postcode Loterij en de VriendenLoterij onderdeel van de Holding Nationale Goede Doelen Loterijen. De Goede Doelen Loterijen zijn samen met de loterijen in het Verenigd Koninkrijk, Zweden, Duitsland en Noorwegen de op één na grootste private geldgever aan goede doelen ter wereld.

www.topstukkendepodcast.nl