Kunstmuseum Den Haag

Het Kunstmuseum is met 160.000 kunstwerken een van Europa’s grootste kunstmusea. Het museum heeft een toonaangevende collectie moderne en hedendaagse beeldende kunst, mode en toegepaste kunst. Met maar liefst 300 van zijn kunstwerken is het bovendien de internationale thuishaven van Piet Mondriaan. Alleen hier ontvouwt Mondriaans leven en ontwikkeling naar abstracte kunst zich voor uw ogen. En dat te midden van beroemde voorgangers en tijdgenoten als Monet, Picasso en Kandinsky en navolgers als Sol Lewitt, Francis Bacon en Louise Bourgeois.

De internationaal toonaangevende kunst wordt gepresenteerd in een van de belangrijkste topstukken: het prachtige art deco gebouw van architect H.P. Berlage. Het gebouw is een ode aan schoonheid: het laat de kunst stralen en bezoekers voelen zich er thuis. In de intieme kabinetten, prachtige corridors en monumentale hal straalt overal daglicht. Van het gebronsd messing, tot marmeren vloerdelen, van prachtig gevlochten bakstenen tot felgekleurde tegelvelden. Het Kunstmuseum is letterlijk een kunstwerk voor de kunsten.

Met drie vaste tentoonstellingen – Ontdek het ModerneHet Wonder van Delfts Blauw en Mondriaan & De Stijl – en zo’n 35 tijdelijke tentoonstellingen per jaar is er altijd iets nieuws te ontdekken. De permanente vleugel Wonderkamers dompelt jeugd onder in een inspirerende wereld vol kunst. De uitdagende museumgame, gespeeld met tablet, bevat een bijzondere mix van digitale en hands-on opdrachten in verschillende thematische kamers rondom een spannend labyrint.

Het bijzondere samenspel van architectuur, kunst en schoonheid maakt een bezoek aan het Kunstmuseum uniek. Of het nu een moment van herkenning, verwondering, reflectie of inspiratie is. Een overpeinzing of moment van geluk. Een herinnering of een toekomstbeeld. In Kunstmuseum Den Haag ontdekt u wat kunst voor u betekent.

Samenwerking VriendenLoterij
Kunstmuseum Den Haag ontvangt jaarlijks € 500.000 van de VriendenLoterij. Daarnaast ontving het museum € 316.581 over 2020. Dit bedrag is bij elkaar gespeeld door deelnemers die speciaal voor het Kunstmuseum Den Haag meespelen in de VriendenLoterij.

Kunstmuseum Den Haag is al sinds 2006 beneficiënt van de VriendenLoterij.

VIP-KAART 
Met de VriendenLoterij VIP-KAART heeft u gratis toegang tot dit museum. Bij tijdelijke tentoonstellingen kan een toeslag worden gevraagd. Benieuwd naar de overige voordelen van de VIP-KAART? Kijk op www.vriendenloterij.nl/vipkaart.

U ontvangt de VIP-KAART automatisch als u deelnemer wordt in de VriendenLoterij. De kaart is geldig zolang u meespeelt. Meer informatie over de VriendenLoterij kunt u vinden op: www.vriendenloterij.nl.

Bekijk de website