Foam

Foam is een internationaal opererende organisatie op het gebied van de fotografie, gehuisvest aan de Keizersgracht in Amsterdam. Foam is dé plek voor fotografie in al haar facetten: van documentaire tot mode, van eigentijds tot historisch. Een museum met internationale allure. Foam presenteert grote tentoonstellingen met werk van (wereld)beroemde fotografen, maar ook jong talent in kleinere, snel wisselende exposities. Er zijn altijd minstens drie verschillende tentoonstellingen tegelijkertijd te zien. Als actieve, ondernemende organisatie voelt Foam zich niet beperkt tot het eigen museum en verschijnt geregeld op andere plekken in de stad alsook in het buitenland. Naast het museum heeft Foam ook haar eigen prijswinnende en internationaal gedistribueerde Foam Magazine en vanaf eind dit jaar een digitaal platform.

Foam als ontmoetingsplek
Het is de missie van Foam om alle facetten van fotografie voor een zo breed mogelijk publiek toegankelijk te maken. Door middel van tentoonstellingen, publicaties, discussies en specifieke projecten richt Foam zich op relevante ontwikkelingen binnen de fotografie. Binnen de programmering is er speciale aandacht voor actuele thema’s binnen de fotografie en neemt het ontdekken, tonen en stimuleren van internationaal fotografisch talent een prominente plek in bij veel activiteiten van Foam.

Foam is gevestigd in drie panden aan de Keizersgracht welke in het verleden aan de handelaar en kunstverzamelaar Carel Joseph Fodor toebehoorden. Na zijn overlijden opent Museum Fodor haar deuren in 1863, wat het eerste museum voor moderne kunst is in Amsterdam. Sinds 2002 bieden de gebouwen plaats aan Foam en mede dankzij aanpassingen van architectenbureau Benthem Crouwel ademt het pand een open en prettige sfeer. Het museum bestaat uit verschillende zalen welke hun eigen identiteit hebben.

Samenwerking VriendenLoterij
Foam ontvangt jaarlijks € 300.000 van de VriendenLoterij. Daarnaast ontving het museum € 112.984 over 2020. Dit bedrag is bij elkaar gespeeld door deelnemers die speciaal voor Foam meespelen in de VriendenLoterij.
is al sinds 2007 beneficiënt van de VriendenLoterij.

VIP-KAART
Met de VriendenLoterij VIP-KAART heeft u gratis toegang tot dit museum. Bij tijdelijke tentoonstellingen kan een toeslag worden gevraagd. Benieuwd naar de overige voordelen van de VIP-KAART? Kijk op www.vriendenloterij.nl/vipkaart.

U ontvangt de VIP-KAART automatisch als u deelnemer wordt in de VriendenLoterij. De kaart is geldig zolang u meespeelt. Meer informatie over de VriendenLoterij kunt u vinden op: www.vriendenloterij.nl.

Bekijk de website