Joods Cultureel Kwartier

Het Joods Cultureel Kwartier (JCK) bestaat uit het Joods Historisch Museum, het JHM Kindermuseum, de Portugese Synagoge, de Hollandsche Schouwburg en het Nationaal Holocaust Museum. Het JCK nodigt zijn bezoekers uit om kennis te maken met de joodse cultuur en geschiedenis, om bestaande kennis te verdiepen en om actief na te denken over culturele diversiteit. Uitgangspunt hierbij is om het joodse verhaal op een positieve manier toegankelijk te maken voor een zo breed mogelijk publiek.

Samenwerking VriendenLoterij
Het Joods Cultureel Kwartier ontvangt jaarlijks € 200.000 van de VriendenLoterij. Daarnaast ontving het museum € 53.336 over 2020. Dit bedrag is bij elkaar gespeeld door deelnemers die speciaal voor het Joods Cultureel Kwartier meespelen in de VriendenLoterij.

Het Joods Cultureel Kwartier is al sinds 2004 beneficiënt van de VriendenLoterij.

VIP-KAART
Met de VriendenLoterij VIP-KAART heeft u gratis toegang tot deze musea. Bij tijdelijke tentoonstellingen kan een toeslag worden gevraagd. Benieuwd naar de overige voordelen van de VIP-KAART? Kijk op www.vriendenloterij.nl/vipkaart.

U ontvangt de VIP-KAART automatisch als u deelnemer wordt in de VriendenLoterij. De kaart is geldig zolang u meespeelt. Meer informatie over de VriendenLoterij kunt u vinden op: www.vriendenloterij.nl.

Bekijk de website