Nederlands fotomuseum

Het Nederlands Fotomuseum in gebouw Las Palmas bevindt zich op de Wilheminapier op de Kop van Zuid, een van de meest fotogenieke plekken in Rotterdam. De Wilhelminapier biedt grootstedelijke allure met een vleugje romantiek. Vroeger vertrokken hier passagiersschepen naar de Nieuwe Wereld. Nu is het een bruisend stuk Rotterdam waar oude pakhuizen en gewaagde moderne architectuur samengaan, waar verschillende keukens bij elkaar komen en waar fotografie en beeldcultuur een prominente plek innemen.

Met een rijk geschakeerd tentoonstellingsprogramma van historische en hedendaagse, Nederlandse en internationale fotografie, en een spannend activiteitenprogramma voor jong en oud is het Nederlands Fotomuseum in Las Palmas dé plek voor de fotoliefhebber. Het Fotomuseum beheert ruim 130 archieven van Nederlands fotografen en heeft hiermee een rijk overzicht van 100 jaar Nederlandse fotografiegeschiedenis in huis (oa. Ed van der Elsken, Cas Oorthuys, Aart Klein en Frits Rotgans).

Uniek is de permanente presentatie De Donkere Kamer, over de Nederlandse fotografiegeschiedenis. Aan de hand van de rijke collectie van het museum wordt ruim 185 jaar fotografie tot leven gewekt. Ontdek hoe de eerste foto’s gemaakt werden, volg het liefdesverhaal van Ed van der Elsken in Parijs en ga mee op jacht met de camera.

Samenwerking VriendenLoterij
Het Nederlands Fotomuseum ontvangt jaarlijks € 200.000 van de VriendenLoterij. Daarnaast ontving het museum € 73.023 over 2020. Dit bedrag is bij elkaar gespeeld door deelnemers die speciaal voor het Nederlands Fotomuseum meespelen in de VriendenLoterij.

VIP-KAART
Met de VriendenLoterij VIP-KAART heeft u gratis toegang tot dit museum. Bij tijdelijke tentoonstellingen kan een toeslag worden gevraagd. Benieuwd naar de overige voordelen van de VIP-KAART? Kijk op www.vriendenloterij.nl/vipkaart.

U ontvangt de VIP-KAART automatisch als u deelnemer wordt in de VriendenLoterij. De kaart is geldig zolang u meespeelt. Meer informatie over de VriendenLoterij kunt u vinden op: www.vriendenloterij.nl.

Bekijk de website