Drents Museum

Het Drents Museum beschikt over 4.600 vierkante meters fascinerende archeologie, toonaangevend hedendaags realisme en schitterende kunst uit de periode 1885-1935. Grote internationale tentoonstellingen worden gepresenteerd in de grote museumvleugel, een architectonisch hoogstandje, ontworpen door de gerenommeerde architect Erick van Egeraat in 2011. Het Drents Museum werkt momenteel hard aan een nieuwe collectiepresentatie, waarin archeologie, geschiedenis en kunst in een verrassende mix worden gepresenteerd, met een beleving voor drie generaties bezoekers. Naar verwachting is deze presentatie eind 2022 gereed.

Het Drents Museum is gelegen in het centrum van Assen en is gevestigd in het voormalige provinciehuis uit 1885. Het museum heeft een grote vaste collectie over de historie van de provincie Drenthe met vaste en wisseltentoonstellingen. De vaste collectie bestaat onder meer uit figuratieve kunst en omvat inmiddels honderden werken. Jaarlijks organiseert het Drents Museum meerdere internationale tentoonstellingen van bijzondere collecties wereldwijd die passen bij de drie pijlers: Archeologie, Hedendaags Realisme en Kunst 1885-1935.

De missie van het Drents Museum is een blik op de wereld én een blik op Drenthe bieden met verhalen over archeologie, kunst en geschiedenis waarmee jong en oud geïnspireerd worden. Daarbij wil het een succesvol museum van internationale betekenis zijn en een verrijkende ervaring bieden aan zoveel mogelijk bezoekers.

VIP-KAART

Met de BankGiro Loterij VIP-KAART heeft u gratis toegang tot dit museum. Bij tijdelijke tentoonstellingen kan een toeslag worden gevraagd. Benieuwd naar de overige voordelen van de VIP-KAART? Kijk op www.bankgiroloterij.nl/vipkaart.

U ontvangt de VIP-KAART automatisch als u deelnemer wordt in de BankGiro Loterij. De kaart is geldig zolang u meespeelt. Meer informatie over de BankGiro Loterij kunt u vinden op: www.bankgiroloterij.nl.

Bekijk de website