Drents Museum

Het Drents Museum, gelegen in het centrum van Assen, biedt de wereld een blik op Drenthe en Drenthe een blik op de wereld.  Het museum heeft een omvangrijke vaste collectie die historie van de provincie Drenthe tont en veel toonaangevend hedendaags realisme en schitterende kunst uit de periode 1885-1935 bevat. Het museum organiseert grote tentoonstellingen met internationale aantrekkingkracht, zoals Het Terracotta Leger van Xi’an, De Dode Zeerollen, Maya’s en vanaf oktober 2022 Viva la Frida! over het leven en werk van Frida Kahlo. Bekende collectiestukken van het museum zijn het veenlijk het Meisje van Yde, de oudste boot ter wereld en werken van Vincent van Gogh. Ook vindt u het Drents Museum het Grootste Poppenhuis van Nederland, waarin jong en oud teruggaan naar het Drenthe van de 18e eeuw.

Het Drents Museum werkt momenteel hard aan een nieuwe collectiepresentatie, waarin archeologie, geschiedenis en kunst in een verrassende mix worden gepresenteerd, met een beleving voor drie generaties bezoekers. Naar verwachting is deze presentatie eind 2022 gereed.

Samenwerking met de VriendenLoterij
Het Drents Museum ontvangt jaarlijks € 300.000 van de VriendenLoterij. Daarnaast ontving het museum € 160.228 over 2020. Dit bedrag is bij elkaar gespeeld door deelnemers die speciaal voor het Drents Museum meespelen in de VriendenLoterij.

VIP-KAART
Met de VriendenLoterij VIP-KAART heeft u gratis toegang tot dit museum. Bij tijdelijke tentoonstellingen kan een toeslag worden gevraagd. Benieuwd naar de overige voordelen van de VIP-KAART? Kijk op www.vriendenloterij.nl/vipkaart.

U ontvangt de VIP-KAART automatisch als u deelnemer wordt in de VriendenLoterij. De kaart is geldig zolang u meespeelt. Meer informatie over de VriendenLoterij kunt u vinden op: www.vriendenloterij.nl.

Bekijk de website